Viime viikonloppuna tein joka syksyisen herkun...porkkanapiirakan ... voi, että se on hyvää.

 

Porkkapiirakka:

(tein itse gluteenittomana)

4 munaa

3 ½ sokeria

4 dl glut.jauhoja (vehnäjauhoja)

2 tl soodaa

2 tl kanelia

2 tl vanilijasokeria

200 g voita sulatettuna

6 dl porkkanaraastetta

KUORRUTUS:

150 g sulatejuusto (Olympia)

6 dl tomusokeria

75 g voita

4 tl vanilijasokeria

Koristeluun: mantelirouhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.  Sekoita jauhoihin sooda, kaneli,vanilijasokeri

ja lisää sulatetun voin kanssa vuoretellen  munasokerivaahtoon.

Sekoita lopuksi joukkoon  porkkanaraaste.

Levitä taikina pellille ja paista 175 asteessa n. 30 min.

 

Kuorrutus: Sekoita pehmeä voi, sulatejuusto ja sokeri vatkaimella tasaiseksi.

Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle ja koristele mantelirouheella

 

Olen ollut " leipomis- ja herkkulakossa", koska kevät puoli on meidän perheessä juhla-

painotteinen, samoin kuin heinäkuu niin vyötärölle sitten tahtoo muodostua nuita ylimääräisiä

"pelastusrenkaita". Kesässä kyllä on myös yksi hyvä puoli..meillä on sisällä silloin

suht` lämmintä niin ei huvita enää uunia pitää päällä..mutta onhan niitä muita herkkuruokia

tarjolla sitäkin enemmän:)