Viime viikonloppuna tein joka syksyisen herkun...porkkanapiirakan ... voi, että se on hyvää.
Porkkapiirakka:
(tein itse gluteenittomana)
4 munaa
3 ½ sokeria
4 dl glut.jauhoja (vehnäjauhoja)
2 tl soodaa
2 tl kanelia
2 tl vanilijasokeria
200 g voita sulatettuna
6 dl porkkanaraastetta
KUORRUTUS:
150 g sulatejuusto (Olympia)
6 dl tomusokeria
75 g voita
4 tl vanilijasokeria
Koristeluun: mantelirouhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhoihin sooda, kaneli,vanilijasokeri
ja lisää sulatetun voin kanssa vuoretellen munasokerivaahtoon.
Sekoita lopuksi joukkoon porkkanaraaste.
Levitä taikina pellille ja paista 175 asteessa n. 30 min.
Kuorrutus: Sekoita pehmeä voi, sulatejuusto ja sokeri vatkaimella tasaiseksi.
Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle ja koristele mantelirouheella
Olen ollut " leipomis- ja herkkulakossa", koska kevät puoli on meidän perheessä juhla-
painotteinen, samoin kuin heinäkuu niin vyötärölle sitten tahtoo muodostua nuita ylimääräisiä
"pelastusrenkaita". Kesässä kyllä on myös yksi hyvä puoli..meillä on sisällä silloin
suht` lämmintä niin ei huvita enää uunia pitää päällä..mutta onhan niitä muita herkkuruokia
tarjolla sitäkin enemmän:)
Kommentit