Suklaan ystävälle ja  nyt ei sitten kaloreita lasketa:)

Ohje Ruoka Pirkka lehdestä

(tein gluteenittomana, suklaa erittäin vähägluteeninen, tiedot Fazerin tuotetiedoista)

 

150 g margariinia

1 levy  (200 g) Fazer Lontoorae maitosuklaata

4 kananmunaa

2 dl sokeria

2 ½ dl glut. jauhoja  

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniliinisokeria

Vuoraa irtopohjavuoka (halk.24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele ja jauhota vuoan reunat.

Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Ota kattila liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja

sekoita, kunnes suklaa on sulanut.

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

Kaada suklaa-voiseos  muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoittaen.

Sekoita jauhot, levinjauhe ja vaniliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan.

Kaada seos vuokaan ja paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 25 min.

Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja siivilöi halutessasi pinnalle tomusokeria.

Tarjoa lakritsijäätelön tai kermavaahdon kanssa.

(Minulla tupsahti tomusokeria hieman liikaa)