Ohje Sunnuntai-vihkosesta Sinä päivänä tuoksui Sunnuntai...
Taas gluteenittomaksi muunneltuna
Pohja:
100 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl glut.jauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ vaniliinisokeria
Täyte:
1 prk persikanpuolikkaita mehussa
2 prk maustamaton- kasvisrasvatuotejuustoa (à 200 g)
½ dl juoksevaa margariinia tai 50 g margariinia
1 dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
2 rkl maissitärkkelystä
4 munaa
Leivitykseen. glut. korppujauhoja
Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoan reunat. Leikkaa leivinpaperista pala vuoan pohjalle (22-24 cm).
Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja
lisää taikinaan. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ylös asti. Laita vuoka kylmään täytteen teon ajaksi.
Valuta persikoista mehu pois ja soseuta sauvasekoittimella. Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä pohjan
päälle. Paista 175 asteessa hiukan uunin alatasoa korkeammalla ritilätasolla n. 50-60 min.
Anna jäähtyä vuoassa mielellään seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta varovasti.
Kakku on parhaimmillaan seuraavan päivänä.
Kommentit