Yhteishyvä.fi sivuilta olen joskus tulostanut gluteenittoman suklaatortun ohjeen.

Tämä viikonloppu kylläkin piti olla makeasta vapaa, mutta kuinkas sitten kävikään....

Pojan mielestä tämä maistutuu jaffa-keksille.

Tässäpä ohje jos haluatte kokeilla.

Pohja:

2 dl glut.jauhoa

0,5 dl mantelijauhetta

1 dl sokeria

50 g voita tai margariinia

1 kananmuna

Täyte:

2 dl kuohukermaa

200 g appelsiinituorejuustoa

3 munaa

0,75 dl sokeria

150 g sulatettua tummaa suklaata

1 rkl kaakaojauhetta

1 rkl glut.jauhoa

Voitele halk. 24 cm oleva irtopohjavuoka ja leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperi.

Valmista pohjataikina. Mittaa kulhoon kuivat aineet ja nypi rasva joukkoon. Lisää muna ja

sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja hieman reunoille, käytä glut.jauhoja apuna.

Valmista täyte. Mittaa kulhoon kerma, tuorejuusto, munat ja sokeri. Vatkaa aineet hyvin sekaisin. Lisää

siivilän läpi kaakaojauhe ja glut.jauho. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää hieman jäähtyneenä huolellisesti

sekoittaen taikinan joukkoon. Kaada täyte vuokaan.

Paista 160 asteessa n. 45 min (itse paistoin 55 min). Testaa, että kakku on keskeltä kypsä.

Kypsymisen ajaksi voi laittaa leivinpaperin vuoan päälle, ettei kakun pinta pala.

Makoisia hetkiä!