Kotimaisten omenoiden saatavuus on nyt niin hyvä, että eilen oli ihan "pakko" leipoa
omenarahkapiirakka.
Muuntelin ohjeen gluteenittomaksi, suluissa alkuperäisen ohjeen ainekset)
100 g margariinia
3/4 sokeria
1 muna
1 ½ dl glut. jauhoja (vehnäjauhoja)
n. 1 dl kookosjauhoja (täysjyvä-ja spelttijauhoja)
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 prk rahkaa (500 g)
2 dl kermaa
3 munaa
1 dl sokeria
½ dl perunajauhoja
3 rkl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna vatkaten sekä
keskenään sekoitetut jauhot (jauhoihin sek. leivinjauhe).
Leikkaa leivinpaperista vuoan pohjalle sopiva pala ja vuoraa
vuoka paperilla. Levitä pohjataikina vuokaan Sekoita täytteen
ainekset. Kuori ja viipaloi omenat. Kaada täyte vuokaan.
Asettele omenapalaset limittäin täytteen päälle ja ripottele pinnalle
kanelia (ripottelin itse myös hivenen sokeria)
Paista 175 astetta noin 1 tunti. Siirrä piirakka pois
vuoasta vasta täysin jäähtyneenä.
Hyvää sunnuntaipäivää!
Kommentit