Kotimaisten omenoiden saatavuus on nyt niin hyvä, että eilen oli ihan "pakko" leipoa

omenarahkapiirakka.

Muuntelin ohjeen gluteenittomaksi, suluissa alkuperäisen ohjeen ainekset)

100 g margariinia

3/4 sokeria

1 muna

1 ½ dl glut. jauhoja (vehnäjauhoja)

n. 1 dl kookosjauhoja (täysjyvä-ja spelttijauhoja)

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

2 prk  rahkaa (500 g)

2 dl kermaa

3 munaa

1 dl sokeria

½ dl perunajauhoja

3 rkl sitruunamehua

1 tl vaniljasokeria

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna vatkaten sekä

keskenään sekoitetut jauhot (jauhoihin sek. leivinjauhe).

Leikkaa leivinpaperista vuoan pohjalle sopiva pala ja vuoraa

vuoka paperilla. Levitä pohjataikina vuokaan  Sekoita täytteen

ainekset. Kuori ja viipaloi omenat. Kaada täyte vuokaan.    

Asettele omenapalaset limittäin täytteen päälle ja ripottele pinnalle

kanelia (ripottelin itse myös hivenen sokeria)

Paista 175 astetta noin 1 tunti. Siirrä piirakka pois  

vuoasta vasta täysin jäähtyneenä.

 

Hyvää sunnuntaipäivää!