Mehevä feta-punasipulipiirakka. Tämä on oikein sipulin ystävän unelma.

Ohje gluteenittomana.

 Pohja:

150 g voita tai margariinia

2 dl glut.jauhoja

½ dl tattarjauhoja

3 rkl vettä

1 dl juustoraastetta

Täyte:

4 -5 punasipulia

2 rkl fetajuustotölkin lientä

½ rkl juoksevaa hunajaa

1 tl basilikaa

1 tl suolaa

1 tlk fetajuustokuutioita öljymarinadissa

2 dl kermaviiliä tai ruokakermaa

2 kananmunaa

persiljaa

Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää juustoraaste ja vesi.

Painele takina vuoan pohjalle(halk.26 cm) ja reunoille.  Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.

Viipaloi kuoritut sipulit ohuiksi viipaleiksi ja kuulota fetajuustotölkin liemessä.

Mausta sipulit hunajalla, basilikalla ja suolalla. Jäähdytä seosta hieman.

Valuta fetajuusto ja levitä sipulista noin puolet piirakan pohjalle ja päälle juustokuutiot.

Levitä päälle loput sipulit.

Sekoita kananmunat kermaviiliin tai kermaan, silppua joukkoon persiljaa ja kaada

seos piirakan päälle.

Pasta 200-asteessa uunin alimmalla tasolla n. 35 min.